Duurzaamheid

kindjes1

"Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties, om in hun eigen behoeften te voorzien, in gevaar te brengen."

(bron: World Commission on environment and Development van de VN)

 

 

 

 

 

FSC ® en PEFC  gecertificeerd hout

Duurzaam bosbeheer is noodzakelijk voor nu en de toekomst. Niet voor niets worden de bossen de longen van de aarde genoemd. Door te kiezen voor producten als hout en papier uit duurzaam beheerd bos wordt grootschalige vernietiging van bos een halt toegeroepen. Door certificering van bos en handelsketen wordt de herkomst van hout en houtproducten als papier uit duurzaam beheerd bos aangetoond. Wereldwijd zijn er twee internationaal erkende systemen voor certificering van duurzaam bosbeheer en de handelsketen: FSC® en PEFC

FSC en PEFC hebben samen zo'n 10% van het bos op de wereld gecertificeerd. Er is nog een lange weg te gaan. Hoe meer gecertificeerd hout en houtproducten gekocht wordt, hoe groter de prikkel voor boseigenaren om voor duurzaam bosbeheer te kiezen.

 

 

bosWat betekent dit voor U?

Focus Interieurprojecten is FSC® en PEFC  gecertificeerd, dit betekent dat wij FSC en/of PEFC gecertificeerde projecten en/of producten voor u kunnen uitvoeren en u hierover kunnen adviseren.
Klik op het onderstaande logo om ons certificaat te zien. Vraag naar onze FSC en PEFC gecertificeerde producten.

 

Meer informatie over FSC en PEFC is te vinden op de sites www.fscnederland.nl en www.pefcnederland.nl.

 

 

 

 

 

46938977 - big pile of old broken furniture

Duurzaam is ook het verlengen van de levensduur van producten. Door gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige materialen, gecombineerd met de juiste constructies is de levensduur van producten makkelijk te verlengen. Hierdoor hoeven producten minder snel vervangen te worden, met alle voordelen voor uw portemonnee en het milieu.

 

 

 

 

 

Het reduceren van restmateriaal is voor ons vanzelfsprekend. Door gebruik te maken van slimme software worden tijdens de calculatie de materialen geoptimaliseerd, hierdoor kunnen wij de producten scherper aanbieden, en het milieu wordt hiermee minder belast.

 

 

 

17122694 - non-functioning emergency lane in a traffic jam on a highway

Ons inkoopbeleid is gebaseerd op bundelen. Het aantal leveranciers is gecomprimeerd. De bestellingen worden verzameld en zo kunnen we in de meeste gevallen uit de voeten met 1 logistieke dag per week. Het geeft ons het voordeel dat wij gedurende de week minder verstoring hebben en het scheelt een behoorlijk aantal transportbewegingen.

 

 

 

 

 

Voor nieuwe investeringen wordt het energieverbruik zwaar meegewogen.

 

Voor het verlijmen en afwerken van interieur-meubelonderdelen werken wij waar mogelijk met milieuvriendelijke lijmen en watergedragen lakken.

 

In onze projecten passen wij uitsluitend LED verlichting toe.

 

Om de goederen schadevrij op uw bestemming te krijgen is goed verpakken erg belangrijk. Toch lukt het ons om verpakkingsmateriaal nagenoeg niet in te hoeven kopen. Zo maken wij hergebruik van het karton wat door onze leveranciers wordt aangeboden. Beschermingsprofielen en verhuisdekens worden veelvuldig hergebruikt. Alle verpakkings- en restmaterialen worden na gebruik verzameld en gescheiden, afgevoerd of hergebruikt.